ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013


ΨΗΦΙΣΜΑ   ΕΚΤΑΚΤΗΣ   ΓΕΝΙΚΗΣ    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


      Σήμερα Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.30’, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας. Κυρίαρχο θέμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι :  η «ενημέρωση  για  σταδιακή  μετατροπή  του  Χώρου του  Ο.Κ.Α.Α.                         ( Λαχαναγορά   Ρέντη ) σε χώρο λιανικής πώλησης. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων ».
      Ύστερα από την ενημέρωση που έγινε στα Μέλη και την συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω : 
1.       Από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων :  Παρακαλούμε αλλά και απαιτούμε :
o   Να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.Α.Α. σχετικά με την μίσθωση καταστημάτων λιανικής πώλησης. Ο χώρος του Ο.Κ.Α.Α. είναι χώρος χονδρικής πώλησης και όπως όλες οι αντίστοιχες Αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μόνο για χονδρική πώληση.
o   Σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Υπουργείο σας πρέπει να διασφαλίσει την «κοινωνική ηρεμία», αλλά και ένα υγιές «επιχειρηματικό περιβάλλον», προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις ή επεισόδια. Ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσετε τις θέσεις εργασίας, στις μικρές επιχειρήσεις «οικογενειακού χαρακτήρα», που είναι η «ραχοκοκαλιά» της Ελληνικής Οικονομίας, σύμφωνα με τα εκάστοτε «Κυβερνητικά χείλη». 
o   Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι «το άνοιγμα»  κάποιων καταστημάτων λιανικής, στον χώρο του Ο.Κ.Α.Α., θα είναι η «Λυδία λίθος», ώστε και τα υπόλοιπα καταστήματα Χονδρικής, κα διευρυνθούν και σε καταστήματα Λιανικής.
2.       Από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος Αθηνών – Πειραιά και τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Κρεάτων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ρέντη :

                                                          
Παρακαλούμε αλλά και απαιτούμε :
o   Να σταματήσει κάθε κίνηση, αλλά και σκέψη για επέκταση των Χονδρεμπορικών Επιχειρήσεων, στον τομέα της λιανικής πώλησης, στον χώρο του Ο.Κ.Α.Α. και στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη.
o   Να αναλογιστείτε την τύχη των Χονδρεμπόρων της 10ετίας του 1980, που ασχολήθηκαν με την ίδρυση Υπεραγορών Κρέατος. Πιστεύουμε, ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν, τα λάθη του παρελθόντος …
o   Πρέπει  ενωμένοι με σωστή συνεργασία,  Χονδρέμποροι και Λιανοπωλητές να ξεπεράσουμε την κρίση και να αποφύγουμε εντάσεις, χαρακώματα, πόλεμο …   Η εργασιακή ειρήνη είναι προς όφελος όλων μας.

      Το ψήφισμα αυτό να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στα αρμόδια Υπουργεία και Διευθύνσεις  Υπουργείων, στα Πολιτικά Κόμματα, στην Περιφέρεια και τις Υπηρεσίες της, στις ανώτερες Οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: