ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 2012


      Άλλο ένα Πάσχα πέρασε, με υπερβολικό άγχος για όλους τους συναδέλφους μας, οι οποίοι ευσυνείδητα, ως καταξιωμένοι επαγγελματίες, στον κλάδο της αλυσίδας του κρέατος, εξυπηρέτησαν με συνέπεια το καταναλωτικό κοινό, παρόλες τις ιδιαιτερότητες και αντιξοότητες, που εμφανίστηκαν φέτος και φυσικά την παγερή αδιαφορία του Κράτους και των Υπηρεσιών του, οι οποίοι ως θεατές παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα.
      Το φετινό Πάσχα ξεκίνησε στα απόνερα του «κινήματος της πατάτας», που έντεχνα το καρπώθηκαν οι πολυεθνικές αλυσίδες των SuperMarkets , «παίρνοντας» την σκυτάλη από τους «Δήμους» ή από τους «συνειδητοποιημένους Πολίτες».
     Κάποιοι «Δήμαρχοι» και κάποιοι  «Φορείς» στη συνέχεια του «κινήματος της πατάτας», θέλοντας να εισπράξουν επιπλέον «επικοινωνιακά οφέλη», βομβάρδισαν μέσω του διαδικτύου κυρίως, το καταναλωτικό κοινό, ότι θα προμηθεύσουν αμνοερίφια σε φθηνές τιμές,  κατευθείαν από τους κτηνοτρόφους.
     Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και τα άλλα Σωματεία και η Ομοσπονδία (ΠΟΚΚ), ενεργήσαμε ταχύτατα, διότι έπρεπε να αποδείξουμε, ότι η διακίνηση και εμπορία του κρέατος, γίνεται βάσει Κοινοτικών Κανονισμών και Εθνικής Νομοθεσίας. Εν τέλει το κρέας είναι προϊόν υγειονομικού ενδιαφέροντας και δεν είναι  «πατάτα» !
     Και ενώ το «κίνημα του οβελία» σταδιακά, όσο πλησίαζε η Μ. Εβδομάδα ξεφούσκωνε, η στρατηγική των Market  Κρέατος και των Super Market, έδραξε την ευκαιρία και υλοποιώντας την «εναρμονισμένη πρακτική», που από χρόνια τηρούν, τις μεγάλες γιορτές, σχοινοβατώντας με τον «αθέμιτο ανταγωνισμό» έναντι όλων, που εδώ και χρόνια το «marketing πωλήσεων»  επιτάσσει, προμηθεύτηκαν «μικρές ποσότητες» και έβαλαν τιμές πώλησης, στην κυριολεξία μικρότερες από τις τιμές αγοράς,  από τον κτηνοτρόφο !
      Η πολιτική αυτή των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων, που στόχο είχε την διαστρέβλωση και παραπλάνηση των καταναλωτών, αλλά ταυτόχρονα δρώντας αθέμιτα προς τους συναδέλφους μας, θέλοντας να μας εκθέσουν στο καταναλωτικό κοινό, ότι «πουλάμε ακριβά» και δεν λαμβάνουμε υπόψη μας, την δυσμενή οικονομική συγκυρία !
     Τελικά ο … χάρτινος πύργος που είχαν κατασκευάσει μέσω των τηλεοπτικών διαφημίσεων, κατέρρευσε και έδειξε την γύμνια και των πολυεθνικών αλλά και των μεγάλων Αγορών… οι οποίοι, οι μεν δεν είχαν αμνοερίφια για να προμηθεύσουν το καταναλωτικό κοινό, οι δε  αναγκάστηκαν να αλλάξουν τιμές στα μέσα της Μ. Εβδομάδας και να πωλούν κατά πολύ ακριβότερα, από τα καταστήματα των συναδέλφων μας…
      Τα Market  Κρέατος ακολούθησαν άλλη πολιτική … Έβαλαν πολύ φθηνές τιμές στις εισόδους των καταστημάτων και μέσα χρέωναν στους πελάτες σε ακριβότερες τιμές. Εάν ο πελάτης διαμαρτυρόταν, η δικαιολογία ήταν έτοιμη !  Η «φθηνή τιμή» ήταν … για αρνιά «άνω των 14 κιλών»  !!!
     Σε αντίθεση οι συνάδελφοι μας, ως πραγματικοί επαγγελματίες του κρέατος, σεβόμενοι αφενός το καταναλωτικό κοινό, αλλά ταυτόχρονα και τους προμηθευτές – κτηνοτρόφους, έβαλαν τιμές χαμηλότερες από πέρυσι και δεν άλλαξαν τιμές, μέχρι και το Μ. Σάββατο, όπου και ξεπούλησαν !
     Βεβαίως η πέτρα του σκανδάλου, είναι οι χονδρέμποροι – προμηθευτές των πολυεθνικών αλυσίδων και των Market  Κρέατος, οι οποίοι έκοψαν τιμολόγια Πώλησης, σε τιμές κάτω από τις τιμές Αγοράς, από τους κτηνοτρόφους ! ( Βεβαίως αυτοί είναι πάντα στο απυρόβλητο από τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς ) ! Εδώ τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα :
  • Υπάρχουν Ελεγκτικοί Μηχανισμοί, οι οποίοι πρέπει πραγματικά να ελέγχουν τις Αγορές και τις Πωλήσεις των Αγροτικών Προϊόντων ; Δεν επιβαρύνονται με έξοδα σφαγής και μεταφοράς τα κρέατα ; Δεν βγάζουν εμπορικό κέρδος ;
  • Υπάρχει Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ανεξάρτητη Αρχή) ; Παρότι επανειλημμένα έχουμε στείλει έγγραφα, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση !
  • Υπάρχουν Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης ; Πως προστατεύουν τις μικρές Επιχειρήσεις, από τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό ;
  • Υπάρχουν Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ; Πως προστατεύουν την είσπραξη του ΦΠΑ από τις μεγάλες Επιχειρήσεις ; Μήπως τελικά οι Νόμοι ισχύουν μόνο για τις πολύ μικρές Επιχειρήσεις ;   
  • Υπάρχουν Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ; Πως προστατεύουν το εισόδημα του Έλληνα Κτηνοτρόφου και την ομαλή διακίνηση των προϊόντων;
     Τέλος και οι συνάδελφοι μας, ως υπεύθυνοι επαγγελματίες του κρέατος, προστατεύοντας πρώτα τον εαυτό τους και την επιχείρηση τους και κατόπιν όλους τους συναδέλφους τους, πρέπει και είναι υποχρεωμένοι να το τηρήσουν, να μη προμηθεύονται  κρέατα,  από  τους   χονδρεμπόρους   προμηθευτές  των   πολυεθνικών αλυσίδων και των Market  Κρέατος. Είναι αυτοί που τους οδηγούν σταδιακά στο λουκέτο  !
      Αυτό το Πάσχα ύστερα από πολλά χρόνια έδειξε κάποιες αλήθειες. Απέδειξε γιατί παρόλες τις προσπάθειες και τις μεθοδεύσεις των διαφόρων Πολυεθνικών και  Κρεαταγορών, δεν μπορούν να σβήσουν τα Παραδοσιακά Κρεοπωλεία ( τα μικρά κρεοπωλεία της γειτονιάς ).  Τα Παραδοσιακά Κρεοπωλεία επιζούν και θα επιζήσουν, για τους παρακάτω λόγους :
o   Είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και κατηρτισμένοι επαγγελματίες του κρέατος.
o   Έχουν άμεση επαφή με τον  καταναλωτή, μοχθούν γι’ αυτόν, τον προστατεύουν  και δεν τον παραπλανούν.
o   Έχουν άμεση επαφή – συνεργασία με τον κτηνοτρόφο και τον προστατεύουν.
o   Είναι το «αμορτισέρ» που απορροφά όλους τους κραδασμούς, από τον κτηνοτρόφο, μέχρι τον καταναλωτή.
o   Είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του κρέατος, από τον κτηνοτρόφο, μέχρι και το πιάτο του καταναλωτή !

Δεν υπάρχουν σχόλια: